lördag 29 september 2007

Föreningen UppÅSS' ändamål

Uppsala Ångestsyndromsällskap är en partipolitiskt obunden och religiöst neutral förening, som genom information och kamratstödjande verksamhet verkar för dem som är eller har varit drabbade av panikångest, socialfobi eller generaliserat ångestsyndrom. Vi tar inte ställning vare sig för eller emot några behandlingsformer. Föreningen är öppen för alla som vill verka för dess syfte.

Grunden för vår verksamhet är medlemmarnas kunskaper om och erfarenheter av ångestsyndrom, av olika behandlingsformer och av de störningsframkallande faktorer som finns i samhället.

Uppsala Ångestsyndromsällskap verkar för att medlemmarnas egna erfarenheter i sociala och psykiska frågor respekteras och tas tillvara i samhället genom information och genom att panikångest, socialfobi, generaliserad ångest och andra ångestsyndrom erkännes inom socialförsäkringssystemet. Vi arbetar för att medlemmarnas integritet och rättigheter skall respekteras och att befintliga behandlingsmetoder görs tillgängliga för alla. Vi vill dessutom medverka till ökad forskning om ångestsyndrom.

Inga kommentarer: