måndag 8 september 2008

Öppet föredrag: Vanliga problem med psykofarmaka

Torsdagen den 11 september håller Staffan Utas, från RFHL Uppsala län, ett öppet föredrag om vanliga problem med psykofarmaka, framförallt ångestdämpande medel och antidepressiva mediciner av SSRI-typ, dvs de slags läkemedel som ofta används av våra medlemmar. (RFHL är en förkortning av "Riksförbundet för hjälp åt läkemedelsberoende".)

Utas kommer att utgå från de erfarenheter han samlat på sig under sitt mångåriga arbete inom RFHL, där människors egna berättelser om mediciner och deras (bi)verkningar står i centrum. Han kommer även att ta upp en del ny, aktuell forskning kring de mediciner som avser att lindra ångest och/eller depressioner. Denna forskning undergräver många utbredda föreställningar om medicinerna och deras effekt. Föredraget avrundas med en frågestund, då man får chans att ta upp egna funderingar kring psykofarmaka och medicinering. Hur gör man t.ex. om det visar sig svårt att sluta med en viss medicin? Finns det tips att ge?

Staffan Utas föredrag äger rum kl 19 till 21 på Infoteket (Kungsgärdets center), S:t Johannesgatan 28 D. Ingången kommer att vara markerad på något sätt, så att man säkert går rätt. Observera att föredraget är på torsdagen efter vår sedvanliga onsdagsträff.

Arrangemanget sker i samarbete med OCD-föreningen Ananke i Uppsala län.

Inga kommentarer: