fredag 31 augusti 2007

Studiecirkelträff nr 7

Under onsdagens sjunde träff hade vi besök av Hillevi Sjögren. Hon är utbildad psykoterapeut (steg ett) och har varit med om att utveckla Svenska Ångestsyndromsällskapet och dess lokalavdelning i Göteborg alltsedan bildningen i början av 1990-talet (då med namnet Paniksyndromsällskapet, som ändrades till det nuvarande år 2000). Numera bor Hillevi i Gävle och är där verksam med att bygga upp en lokalförening på orten.

Hillevi berättade om både sig själv och om Ångestsyndromsällskapets historia sedan starten, med fokus på utvecklingen i Göteborgs lokalförening. Bland annat kom hon in på hur arbets- och verksamhetsformerna kommit att utformas med t.ex. öppet hus-dagar och självhjälpsgrupper.

Efter fikat fortsatte Hillevi med att redogöra för sitt arbete med Stiftelsen Pan, som samlar in medel för att starta korttidshem speciellt för personer med ångestsyndrom. Ett sådant hem fanns verkligen för en tid, men man var tvungen att lägga ned det p.g.a. bristande ekonomiska resurser. Nu är tanken att göra ett nytt försök att få till stånd ett eller flera hem på mer långvarig basis.

Kvällen avslutades med frågor till Hillevi samt med en diskussion om ett samarbete mellan Uppsalas och Gävles lokalföreningarna. De exakta formerna för detta bestämdes inte, men det kan t.ex. komma handla om att vi hälsar på varandra eller har aktiviteter ihop.

Inga kommentarer: