tisdag 10 mars 2009

Program onsdagen 11 mars

Träffen håller som vanligt på mellan sex och nio. Under första timmen ägnar vi oss åt rundan. Några ord om rundan, som är en samtalsmetod och ett pedagogiskt verktyg, kan vara på sin plats för er som ännu inte provat på.

Rundan innebär att ordet går runt bland de församlade medlemmarna (markerat av en talstav) så att var och en fritt får tala om det som känns angeläget och viktigt, utan att de övriga avbryter, invänder eller kommenterar det sagda. I stället lyssnar dessa aktivt och accepterande på vad den med ordet har att berätta. Syftet är att ge var och en möjligheten uttrycka det han eller hon vill, känner och behöver, samtidigt som denna person ska bli sedd, hörd och bekräftad av övriga deltagare. Man får tillfälle att avbörda sig och lyssna till andras erfarenheter, som kan bli till tips eller uppslag för en själv.

Efter rundan blir det fika och smörgås. Sedan fortsätter studiecirkeln Din egen makt med den fjärde träffen. Den här gången går vi igenom kapitlet "Säg vad du vill". Det handlar om hur du får kontakt och skapar bättre möten med människor, som kan hjälpa dig att nå dina mål, till exempel läkare, FK-handläggare eller arbetsgivare. Vi tar del av tips och verktyg för hur du kan agera före, under och efter mötet för att uppnå just dina ändamål och syften.

Inga kommentarer: