tisdag 4 oktober 2011

5 oktober: öppet hus och cirkelträff i positiv psykologi

Som brukligt är hålls imorgon, onsdagen den 5 oktober klockan 18.00, en medlemsträff. Det är samtidigt öppet hus. Förutom befintliga medlemmar är då även andra välkomna, som är intresserade av föreningen och dess verksamhet. Efter en kort information fikar vi och sedan fortsätter vi med studiecirkeln Att bli lyckligare. Det går bra att stanna kvar och vara med på cirkeln, även om man inte är anmäld som deltagare.

Studiecirkeln är framme vid sin fjärde träff. Under kvällens sammankomst kommer vi att samtala om:
  • att lycka inte består i att tillfredsställa alla begär omedelbart utan tanke på framtida konsekvenser,
  • hur lyckan hindras ifall man skjuter upp tillfredsställelsen av alla begär för att istället nå avlägsna mål,
  • att våra liv måste vara fyllda av både mening och lust för att vi ska kunna bli lyckliga.

Sammanfattningsvis: För att bli lycklig måste man kunna njuta av en aktivitet medan man utför den och av dess konsekvenser i framtiden. Dessutom måste aktiviteten vara meningsfull, besitta eller leda till något som man sätter ett värde på eller som fyller ett (högre) syfte. Exempel: En kvinna gillar att gå promenader i skogen (njutningsfylld aktivitet) vilket leder till god hälsa (välbefinnande i framtiden), vilken just är något hon värdesätter

Mötet börjar klockan 18:00 i ABF:s lokaler, S:t Persgatan 22B. Länk till karta finns till höger på denna sida, i marginalen. Kommer du för första gången, kan du vänta vid ingången, så kommer en av oss och hämtar dig. Varmt välkommen!

Inga kommentarer: