lördag 30 maj 2009

Picknick och terminsavslutning den 3 juni

Medlem, välkommen på picknick med föreningen onsdag kväll den 3 juni. Kolla din mejl för utskick om tid och plats. Om du är medlem men ännu inte med på föreningens mejlinglista, vänligen skicka e-postadress (gärna också mobilnummer) till uppass@gmail.com, så lägger vi till dig.

tisdag 26 maj 2009

Program onsdagen den 27 maj

Kvällsträffen har det välbekanta upplägget. Vi börjar med en kort runda klockan sex på ABF, fikar vid sjutiden och fortsätter sedan med tredje och fjärde kapitlet i kompendiet till studiecirkeln Återhämtning från psykisk ohälsa.

Cirkelträffens tema denna gång är yttre faktorers betydelse för att uppnå ett acceptabelt, fungerande liv, eller rentav ett riktigt gott tillstånd. Det kan handla om sådana funktionsbefrämjande saker som kultur, arbete, föreningsliv, kommunalt stöd, mediciner och psykoterapi. Kring dessa samtalar vi utifrån vad vi själva upplevt.

Påminnelse om entrén: Nuförtiden går man in via ABF:s huvudingång, Bredgränd 14.

tisdag 19 maj 2009

Program onsdagen den 20 maj

Kvällen är upplagd på vanligt vis. Vi börjar med rundan klockan sex på ABF, fikar vid sjutiden och fortsätter sedan med andra kapitlet i kompendiet till studiecirkeln Återhämtning från psykisk ohälsa.

Numera går man in via ABF:s huvudingång, Bredgränd 14, en bit längre upp på gatan.

tisdag 12 maj 2009

Program onsdagen den 13 maj

Vi börjar som vanligt klockan sex på ABF. Ikväll försöker vi korta ned rundan något, så att vi före pausen hinner med lite av studiecirkeln i återhämtning. I samband med fikat får vi nämligen besök av gymnastikläraren och yoga-studenten Louise, som kommer att hålla i större delen av passet efter halv åtta. 

Inom ramen för den pågående studiecirkeln kommer Louise att prata om hur man kan återhämta sig med hjälp av sin kropp och av sina unika förmågor: konstnärlighet, kreativitet och egenbekräftelse. Hon kommer att diskutera människans kroppsmedvetande, både utifrån sig själv och deltagarnas erfarenheter. Hon visar även övningar som vi själva får prova på.

Det ser ut att bli en mycket intressant kväll. Välkommen!

Föreningens värdegrund

Styrelsen har inrättat en åsiktsgrupp, som ska arbeta fram grundläggande värderingar och ett åsiktsprogram åt föreningen. Nu kan vi lägga ett förslag på en värdegrund, så får vi se vad ni medlemmar tycker om det:

Uppsala Ångestsyndromsällskaps etiska grund vilar på FN-deklarationen om alla människors lika rättigheter och värde, oavsett ålder, kön, etniskt ursprung eller psykiskt funktionshinder. Det innebär att alla medborgare skall ges möjlighet att utvecklas och bidra till samhällets välstånd, var och en utifrån sina egna unika förutsättningar. Sällskapet värnar om ett demokratiskt, rättvist och solidariskt
samhälle, där vi ger varandra ömsesidigt stöd.

Åsiktsgruppen har för närvarande tre medlemmar. Vi välkomnar in ytterligare ett par stycken, som tycker det är roligt och intressant med socialetik, mänskliga rättigheter och intressepolitik. Prata med Andreas eller mejla andreas[at]angest.se

tisdag 5 maj 2009

Öppet hus onsdagen den 6 maj

Onsdag kväll den 6 maj hålls öppet hus 18.00–19.30 i ABF:s lokaler. Alla ångestdrabbade eller intresserade av Uppsala Ångestsyndromsällskap (ÅSS) och vår verksamhet är hjärtligt välkomna. De nya besökarna ges information om föreningen och får träffa befintliga medlemmar. Det bjuds på gratis varma drycker med smörgås. Välkomna att hälsa på!

Ingång sker vid Bredgränd 18, en glasad aluminiumport. Oftast har någon medlem redan kommit, som släpper in dig. Annars väntar du bara tills en sådan dyker upp.

Efter öppet hus och fikat, klockan halv åtta, håller vi ett pass i den nya studiecirkeln Återhämtning från psykisk ohälsa. Vi är nu framme vid studiecirkelns tredje sammankomst, som är det sista tillfället att bli fullvärdig deltagare. Passa alltså på att gå med, om du inte redan gjort det, för en utbildning i hur du kan återhämta dig från psykisk ohälsa i form av exempelvis ångest och svår oro. Studiematerialet får du gratis av föreningen.

Eftersom vi inte kom så långt förra gången, befinner vi oss fortfarande i kapitel 1, "Individens egna resurser" (s. 4-17), som handlar om hur den enskilde individens egenskaper kan påverka återhämtningen från psykiska besvär. Vi fortsätter därför samtalet om detta kapitel.