tisdag 17 februari 2009

Studiecirkeln Din egen makt

Den studicirkel som just har startat för medlemmarna i Uppsala ÅSS heter Din egen makt. Här följer en beskrivning.

Studiecirkeln Din egen makt handlar om att ta fram de drömmar och idéer somdu har och använda dem för att förbättra ditt liv. Vi lär oss hur du kan påverka och ta makten över din tillvaro. Olika verktyg för detta presenteras under cirkelns gång.

Ytterst syftar studiecirkeln till att ge den enskilde största möjliga makt och kontroll över sitt liv. Alla ska kunna leva som andra med familj, jobb eller studier, bostad och berikande fritidsaktiviteter. En viktig del i att förverkliga detta är att ta tillvara den erfarenhet, kunskap och kraft som deltagarna, alltså ÅSS-medlemmarna, själva besitter genom förmedling och spridning till alla i cirkeln

Det första steget är att börja tänka på sig själv som förmögen att klara av saker och ting. Genom en förändrad, positivare syn på sig själv och med stöd av andra — föreningskamrater, vänner och släktingar — kan man successivt ta makten över sitt liv.

Att delta i studiecirkeln Din egen makt erbjuder en möjlighet att komma vidare för dem som upplever att de har fastnat i psykiatrins, kommunens eller Arbetsförmedlingens verksamheter.

Inga kommentarer: