tisdag 2 oktober 2012

Onsdagen 3 oktober: Öppet hus och studiecirkel

I morgon onsdagen den 3 oktober maj hålls vårterminens tredje öppet hus. Det börjar kl 18.00 i ABF:s lokal på S:t Persgatan 22B. Alla medlemmar, befintliga och nya, samt framför allt dem som är intresserade av föreningen och dess verksamhet hälsas välkomna. Vi informerar om Ångestsyndromsällskapet i Uppsala samt svarar på frågor om föreningen och om olika former av ångest.

Efter öppet hus fortsätter vi med studiecirkeln om ACT (Acceptance and Commitment Therapy) som började för ett par gånger sedan. Det går fortfarande alldeles utmärkt att komma med i cirkeln. Boken som vi använder får du gratis.

I morgon kväll ska vi prata om den s.k. lyckofällan (som också är namnet på boken), om hur vi i vår strävan att bli lyckliga snärjer oss i en fälla, där vi bara blir ännu mer olyckliga. Vi gör oss medvetna om hur den här fällan fungerar för att därigenom kunna undvika den. Den huvudsakliga mekanismen utgörs av de olika kontrollstrategier vi använder oss av för att undvika, fly från eller utplåna olika smärtsamma tanka och känslor, till exempel ångest i olika former. Sådana strategier är emellertid inte alltid av ondo. Vi samtalar om när de kan vara till nytta och när de ställer till problem.

Under kvällen bjuds det på fika. Varmt välkomna!

Inga kommentarer: