söndag 13 maj 2012

HJÄRNKOLLS- MANIFESTATIONEN DEN 3 MAJ 2012:
 DEN 3 MAJ 2012 HADE Hjärnkoll utsett till en dag då vi skulle uppmärksamma psykisk ohälsa. Denna manifestation genomfördes i hela landet. Här i Uppsala var vi 4 personer i en arbetsgrupp som hade ansvaret för genomförandet. Vi valde en långsam vandring genom centrala Uppsala, från stadbiblioteket till Forumgallerian. Vi hade även 3 st banderoller med texterna: "Våga Fråga!", "Vi vill jobba. Se resursen!" samt "Bryt tystnaden!". Vi var ca 20 personer som deltog i denna manifestation, varav 3 st från ÅSS. I början var det lite trögt med att få uppmärksamhet från allmänheten, men efter ca 30 minuter så vågade sig de första fram till oss för att ta broschyrer med information om psykisk ohälsa. Vi delade även ut kolor. Vi lyckade också med att få media att uppmärksamma vår manifestation. Jag själv och en annan attitydambassadör blev intervjuade på 24 UNT dagen innan. Under själva manifestationen så var UNT närvarande med en reporter som intervjuade några av oss plus att jag själv blev intervjuad av en reporter från ABC UPPLAND. Ett stort tack vill jag rikta till ALLA som deltog i denna manifestation!!!!


Ett regeringsuppdrag

Regeringen har tagit initiativet till satsningen bakom Hjärnkoll. Uppdraget kom 2009 till myndigheten Handisam och handlar om att förbättra våra attityder till personer med psykisk sjukdom och psykisk funktionsnedsättning.
Kampanjen Hjärnkoll drivs av myndigheten Handisam i nära samarbete med Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa (NSPH). Satsningen kommer att pågå till och med 2014.
 

Inga kommentarer: